Type campagne
#video
#socialmedia
#influencer
#online
#gamevertising
#twitch

Case overzicht

Fail like a pro en krijg korting

UITDAGING

OPLOSSING

Jongeren en verzekeringen, het is niet meteen hun favoriete onderwerp. Nochtans zijn verzekeringen onmisbaar. Zeker voor jongeren die veel dingen voor de eerste keer doen in hun leven. Daarom lanceerde Ethias het platform #failbetter, want mislukken is ook waardevol. Hierop moedigen ze jongeren aan om volop nieuwe stappen te zetten in het leven. Ze zijn toch goed gedekt. Leuke boodschap, maar hoe bereik je jongeren die zelden naar traditionele media kijken of luisteren?

We lieten Ethias ook iets voor de eerste keer doen: een campagne rond gaming.
In computerspelen probeer je als gamer vaak achievements en badges te behalen. Deze digitale medailles tonen hoe goed je bent in een spel. Veel games hebben echter tussen hun achievements vaak ook grappige versies die je belonen voor je falen. 100 keer sterven? Proficiat! Opgegeten door een haai? Nice. Je vriend per ongeluk gemold? gg.
Samen met bekende gaming streamers daagden we gamers uit om deze achievements te behalen. Lukt dat, dan kan je met een eenvoudige screenshot €59,99 korting krijgen op je verzekering. #FailLikeAPro